Cupa Hagi Danone

Peste 2 milioane de copii din lumea întreagă participă în fiecare an la Cupa Națiunilor Danone, singurul turneu de fotbal destinat copiilor între 10 şi 12 ani, susţinut de FIFA şi organizat la nivel internaţional de grupul Danone încă din anul 2000.

Ideea competiției i-a aparținut vizionarului Franck Riboud, la acea vreme CEO al Danone Group. Inspirat de victoria Franței la Campionatul Mondial din 1998, el a dorit să creeze un eveniment internațional care să angreneze milioane de copii din lumea întreagă care să creadă în visul lor.

Crede în visul tău! este, de altfel, motto-ul sub care se desfășoară jocurile Cupei Națiunilor Danone, la care participă anual peste 30 de echipe (campioane naționale) de băieți și fete din lume.

În România, am organizat prima ediție a Cupei Națiunilor Danone în 2001, iar în 2010, am redenumit competiția Cupa Hagi Danone, ca urmare a parteneriatului cu Fundația “Gheorghe Hagi”. Legendarul fotbalist român este ambasadorul pentru România al competiției și eroul celor peste 30.000 de copii care au participat până acum la jocurile Cupei, în România.

Cea mai importantă performanță a fotbaliștilor noștri juniori a avut loc în 2018, când Echipa Luceafarul Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 4 în Cupa Națiunilor Danone, desfășurată la New York, pe Red Bull Arena, dupa ce a învins fosta campioană mondială Germania.

Campionii naționali ai Cupei Hagi Danone reprezintă țara noastră la Finala Mondială a Cupei Națiunilor Danone și joacă pe stadioane unde s-a scris istoria mondială a fotbalului: Wembley, Santiago Barnabeu, Stade de France sau Red Bull Arena.

”După performanța obținută de câștigătorii Cupei Hagi Danone în Statele Unite, copiii din România au văzut că se pot lupta cu oricine în drumul spre visul lor. Ne bucurăm că această competiție continuă cu sprijinul Danone România. Performanța de la maturitate nu poate fi atinsă decât dacă e hrănită, încă de la această vârstă, cu profesionalism și cu un stil de viață sănătos.”

Gheorghe Hagi

ambasador Cupa Hagi Danone

Site-ul oficial al competiției

2020 a fost prima oară în istoria competiției când Cupa Hagi Danone nu s-a desfășurat.

A fost o decizie pe care ne-a fost greu să o luăm, știind că turneul este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului pentru mii de copii români. În decizia noastră am ținut cont și de anularea sau amânarea pentru 2021 a unor importante competiții mondiale din lumea sportului – Jocurile Olimpice de la Tokyo,
Campionatul European de fotbal (în care București juca un rol important) sau Turneele de tenis de la Roland Garros și Wimbledon.
Prioritatea noastră a fost să protejăm sănătatea și siguranța tuturor participanților la turneu – jucători, profesori, părinți, suporteri, angajați și parteneri.

În 2020 am oprit jocul, ca să putem câștiga cel mai important meci al anului!

Valorile noastre – Fair play, Umanism, Deschidere, Apropiere și Entuziasm – sunt mai importante acum ca niciodată! Continuăm să promovăm sportul ca forță a binelui și încurajăm copiii să fie ambasadorii schimbării în comunitățile lor. Noi credem în visul nostru și știm că ne revedem curând pe teren!