Beneficiile iaurtului

Nu toți nutrienții sunt egali. La același număr de calorii, un aliment poate conține nutrienți benefici pentru organism, precum proteine, vitamine și minerale sau, dimpotrivă, poate furniza organismului grăsimi, carbohidrați sau sare în exces. Iaurtul iese câștigător la puncte în multe ”meciuri nutriționale” și este plasat, alături de fructe și legume, în topul alimentelor benefice pentru sănătate. Iată ce-l face special.

Oferă nutrienți de calitate

Pentru cate calorii contine, iaurtul natur oferă foarte mulți nutrienți. Este o sursă importantă de proteine și calciu și conține magneziu, potasiu, zinc și vitaminele B2 și B12. Proteinele din iaurt au o valoare nutritivă înaltă și asigură organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.

Oferă nutrienți de calitate

Iaurtul poate fi consumat chiar și de către cei cu probleme de intoleranță la lactoză. Asta pentru că în timpul fermentării, care transformă laptele în iaurt, bacteriile lactice consumă o mare parte din lactoza prezentă în laptele proaspăt. Așa că dacă nu poți avea lapte în meniu, te poți baza, în schimb, pe iaurt, să-ți asigure aportul de calciu necesar.

Conține bacterii prietenoase

Când sunt ingerate, bacteriile lactice care transformă laptele în iaurt ajung în flora intestinală, pe care o echilibrează. Adaugând iaurt în meniul tău, menții sănătatea și diversitatea florei intestinale. Iar o microbiotă sănătoasă este asociată cu o stare de sănătate mai bună.

Te ajută să faci alegeri alimentare mai sănătoase

Iaurtul este foarte versatil și te ajută să adaugi mai puține grăsimi, dar si mai multe elemente benefice rețetelor tale. Îl poți consuma ca atare, în sosuri, ca bază pentru gustări și deserturi gustoase. Este în toate, la fel de delicios.

Ți-am putea vorbi mult mai mult despre beneficiile iaurtului. Asta pentru că noi, la Danone, îl producem și îl studiem de mai bine de 100 de ani! Îi știm toate secretele și-am creat toate rețetele noastre, astfel încât tu să profiți cât mai mult de calitățile lui nutriționale și de gustul inconfundabil al iaurtului.

vezi produsele noastre