Danone inaugurează noul Centru Internațional de Cercetare și Inovare Daniel Carasso pentru a accelera cercetarea privind viitorul nutriției

Danone inaugurează noul Centru Internațional de Cercetare și Inovare Daniel Carasso pentru a accelera cercetarea privind viitorul nutriției

Antoine de Saint-Affrique, Director Executiv Danone, în prezența Prim-ministrului francez Elisabeth Borne, a inaugurat noul Centru de Cercetare și Inovare al Danone în cadrul campusului Paris-Saclay. În concordanță cu misiuna de a aduce sănătate prin alimente cât mai multor oameni, Danone dedică un nou spațiu pentru dezvoltarea produselor viitorului în cadrul ecosistemului său. La inaugurarea noului centru, Danone a prezentat și un nou produs, dezvoltat exclusiv pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024: HiPRO Expert.

Noul centru de cercetare va fi dedicat dezvoltării și inovației produselor Danone „lactate proaspete şi produselor pe bază de plante” şi categoriilor de „apă minerală naturală”. Centrul va include laboratoare dedicate cercetării, linii de producție pilot dedicate inovării, dar și o producție limitată de prototipuri specifice.

Centrul are în prezent peste 550 de angajați, inclusiv cercetători de talie mondială din lumea științei, specializați în fermentație și microbiota intestinală, nutriție și sănătate, precum și specialiști în experiența de consum și științe sociale, dar și specialiști în design de produse, ambalare și producție la scară pilot.

Pentru a sprijini transformarea din domeniul cercetării în industria alimentară și pentru a accelera inovarea acesteia, Danone a anunțat în 2021 înființarea noului centru de cercetare, care îndeplinește cele mai înalte standarde de mediu și inovație.

O nouă rețetă Hipro pentru Olimpiada și Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

În calitate de partener oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, Danone își propune să contribuie cu expertiza sa în alimentație echilibrată, prin intermediul produselor de lactate proaspete și prin produsele pe bază de plante, pentru toate categoriile de vârstă. Odată cu Olimpia de la Paris 2024, Danone se angajează să ajute la construirea unei societăți mai sănătoase prin intermediul celor două ingrediente de succes: alimentația și sportul.

Cu ocazia lansării noului centru de cercetare și inovare, Danone a dezvăluit designul noului iaurt HiPRO Expert, realizat după o rețetă originală elaborată cu ajutorul cercetătorilor, dar și al sportivilor de performanță. Rețeta este realizată special pentru sportivii de performanță, fiind bogată în proteine, surse de vitamine și minerale, dar cu aceeași textură și intensitate a gustului apreciată de consumatori.

Prin această inovație, Danone își reafirmă angajamentul de a sprijini Olimpiada de la Paris 2024 și de a oferi produse lactate proaspete și pe bază de plante adaptate sportivilor de performanță, dar și de a promova practici nutriționale mai bune.

Antoine de Saint-Affrique, Directorul Executiv al Danone, a declarat:

„Danone este o companie unică: unică în rădăcini, ancorată într-un dublu antreprenorial și proiect sustenabil; unică în misiunea sa de a aduce sănătate prin alimente cât mai multor oameni; unică prin capacitatea sa de a inova și de a se reinventa; dar mai presus de toate, unică prin pasiunea echipei Danone care poartă și întruchipează această misiune, „proiectul dual”,  în fiecare zi.

Condus de acest spirit de pionier, planul nostru strategic „Renew Danone” pune știința și tehnologia din nou în centrul inovației, făcându-le motoarele cheie de creștere pentru compania Danone.”

Pentru Isabelle Esser, Vicepreședinte Executiv, Cercetare, Inovare, Calitate și Siguranță Alimentară la Danone:

„Să le permitem consumatorilor să facă propriile alegeri alimentare adecvate, în timp ce continuăm să inovăm pentru a satisface nevoile asociate cu bunăstarea fizică și psihică este prioritatea noastră. Acest lucru este posibil datorită portofoliului nostru diversificat de produse, care se adresează diverselor nevoi nutriționale fără a compromite gustul sau calitatea.

Ambiția noastră pentru acest centru este să continuăm să ne onorăm misiunea, rămânând în același timp cu un pas înaintea tendințelor care vor modela mâncarea de mâine.”

Noul Centru Internațional de Cercetare și Inovare Daniel Carasso, un model pentru viziuna companiei One Planet. One Health.

În conformitate cu viziunea Danone One Planet. One Health, această etichetare B Corp™ a fost de asemenea concepută pentru a limita impactul negativ asupra mediului înconjurător. Noul centru este dotat cu rame din lemn, panouri fotovoltaice, sistem de încălzire și răcire geotermală, precum și cu un sistem de recuperare a apei. Toate aceste multiple dotări fac din clădire, primul centru de cercetare european care deține cele mai reduse emisii de carbon.

Clădirea este proiectată pe cinci niveluri (R+4) în jurul unui atrium central foarte mare, numit Plaza: 900 m², cu o înălțime a tavanului de aproape 10 m, proiectat ca o piațetă pentru a încuraja întâlnirile fizice și adunările echipei Danone în jurul diverselor evenimente.

Primul etaj oferă o vedere mare transparentă asupra interiorului clădirii, ce adăpostește sala de recepție și terasele, prin care este facilitată lumina naturală. De asemenea, primul etaj include și Danone Café, care este deschisă tuturor membrilor Danone, precum și o zonă de 500 m² pentru „testarea produselor” de către consumatori voluntari.

În timp ce etajul al doilea găzduiește spațiile de proiect și laboratoarele de creație alimentară (Food Lab), cu vedere la cei 3500 m² de spații „pilot”, ultimele trei etaje adăpostesc birouri, săli de întâlnire și laboratoare de cercetare și prototipuri, în domeniile de chimie, chimie fizică, biologie moleculară și analiză spectroscopică.

Centrul Internațional de Cercetare și Inovare Daniel Carasso din Paris-Saclay își va concentra cercetarea pe cinci domenii principale:

  • Consumatorii și pacienții: să ofere în continuare soluții inovatoare care să răspundă nevoilor pe tot parcursul vieții;
  • Un portofoliu de produse axat pe sănătate și gust: pentru a promova o alimentație variată, gustoasă, de înaltă calitate, pentru toate categoriile de vârstă;
  • Știință și tehnologie: alături de mediul academic, parteneri și start-up-uri pentru a avansa cercetările privind nutriția, hidratarea, imunitatea, microbiota, fermentația, precum și proteinele animalele și ​​vegetale
  • Ambalajul de mâine: pentru a dezvolta ambalaje adecvate care să garanteze siguranța alimentară și să răspundă provocărilor majore de mediu ale industriei noastre;
  • Digital și date: pentru a colecta mai multe date și a le analiza mai eficient, pentru a dezvolta servicii numerice, precum aplicațiile, și pentru a îmbunătăți în mod constant trasabilitatea de design a unui produs, până la fabricarea acestuia, și pentru a rămâne la cele mai înalte standarde din tehnologie